top of page

Farm Látogatások

Egyesületünk néhány tagja 3 napra kiutazott Franciaország különböző részeire farm látogatás céljával. El látogattunk Grossouvreba és La Séguinérebe, ahol vendégul látott minket Guillaume Bailly, Cyrille Guitet és Simon Oger. Betekintést nyerhettünk abba, hogy miként készítik fel állataikat a téli időszakra. Szabadtartásos és istállós rendszereiket is megtekinthettük.

IMG_5021.JPG
IMG_5399.JPG

Guillaume Bailly
Grossouvre, Franciaország

Guillaume Bailly szarvasmarha és juh tenyésztőnél jártunk Franciaországban. Nagyon kellemes fogadtatásban volt részünk. Megismerhettük a családját is. Finom francia ételeket ehettünk és jó borokat ihattunk. A szállásunk is mesebeli volt. Guillaume tenyészetében 180 db szarvasmarha található, ezekből 100 db Charolais és 80 db Fehér-Kék Belga. A szarvasmarhák mellett 400db Texel juh is található. 320 hektáron gazdálkodnak. Akármerre néztünk csak zöldelt a legelő. A marháik nagy része ilyenkor Decemberben is kint legel, és mivel az időjárás engedi, ezért kint is telelnek. A területen több istálló is található volt. A pár napos borjaktól az idős tehenekig mindent láthattunk. Köszönjük Guillaumenak és a családjának, hogy körbe vezetett minket és vendégül láttak. Rengeteg információt kaptunk arról, hogy ők miként tartják, takarmányozzák, és császározzák az állataikat. Betekintést kaphattunk a francia marha tartás körülményeire amiért nagyon hálásak vagyunk. Köszönjük mégegyszer!

Cyrille Guitet & Simon Oger
La Séguiniére, Franciaország

Következő utunk abba a tenyészetbe vezetett minket ,ahonnan a fiatal bikáinkat vásároltuk idén. Cyrille Guitet és Simon Oger farmján jártunk, ahol több, mint 350 szarvasmarha található. Cyrille és Simon együtt dolgoznak, saját maguk végzik el az inszeminálást. Évente 120 db termékenyítést végeznek és 80 db embriót ültetnek be. Az embriókat Normandiai üszőkbe ültetik be, amik 6 hónapig nevelik a borjút maguk alatt. Az összes marha jelenleg istállóban van, és intenzíven takarmányozzák őket. Betekintést nyerhettünk abba, hogy ők miként végzik el a császártmetszést. Megtudtuk, hogy napi 2x megmérik a vemhes tehenek hőmérsékletét és ez alapján döntik el mikor császározzák meg őket. Külön helység van kialakítva úgy, hogy 1 ember gond nélkül el tudja végezni a műtétet. Köszönjük Simon és Cyrille, hogy időt szántatok ránk. Nagyon jól éreztük magunkat.

Farm Látogatások: Projects
bottom of page